Kokoş pasta
4 yumurta
4 yemek kaşığı sıcak su
160 gram (1 su bardağı toz şeker)
6 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağından biraz az süt
1 poşet krem şanti
1 adet muz
Yumurtanın akını sıcak su ile iyice köpürene dek çırpın. Yavaş yavaş toz şeker ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtanın sarılarını kasede hafif çırpın ve yumurta beyazına eklenir. Çırpmaya devam edin. Yumurta sarısını da iyice çırpınca vanilin ekleyin. İçine un ve kabartma tozu eleyerek ekleyin.
Unu eklerken çırpma işlemine tahta kaşık veya spatulayla devam edin. Söndürmeden hafif hafif karıştırın. Hazırladığınız karışımdan 5 kaşık kadar bir kaseye ayırıp kakao ekleyin. İyice karıştırıp sıkma torbasına alın. Yağlı kağıdın üzerine gelişigüzel desenler çizin. İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Kenarda bekleyen hamur karışımını dikkatli şekilde üzerine yayın. Fazla bastırmamaya özen gösterin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında tam 8 dk pişirin. Fırından çıktığı gibi rulo haline getirilip havluya sarın. Soğumasını beklerken krem şantiyi süt ile çırpın.
Kek ılındığında,hafif sıcakken kağıdı yavaşça açın. Krem şantiyi sürün,muzu koyup dikkatlice sarın. Kenarları düzgün olsun diye birazını keserek alın. Servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek servise sunabilirsiniz.