Sarma köfte
750 gr kıyma
100 gr margarin
2 yumurta
Kaşar peyniri
1 küçük soğan
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Püresi için;
3 iri patates
2 havuç
50 gr. margarin
Kıyma, yumurta, soğan rendesi, tuz, karabiber ve yenibaharı iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine alın, eliniz ile bastırarak yayın. 35-40 santim uzunluğunda ve 20 santim genişliğinde bir dikdörtgen yapın.
Ortasına hazırlanan püreyi uzunlamasına koyduktan sonra rulo yapın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Püre için patatesleri soyun, yıkayın ve üstünü örtecek kadar su ile ateşe koyun. 25 dakika sonra suyunu süzün. İyice ezin. Tuzu, sütü, 50 gram margarini ve küçük doğranmış havucu katın. Son olarak kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.