Demet Akbağ:
Bazı dizileri ‘daha ne kadar saçmalayabilirler’ diye izliyorum

30 Kasım 2014, Pazar

Dizi ve sinema sektörüyle ilgili fikirlerini dile getiren oyuncu Demet Akbağ, senaristlerin talebe göre otosansür uyguladığını söyledi. “Sinemada her şey yolunda gibi görünüyor fakat üretimde ciddi bir sıkıntı var.” diyen Akbağ, “Bazı dizileri ‘daha ne kadar saçmalayabilirler’ diye izliyorum.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Demet Akbağ, Akbank Sanat’ta yapılan mizah söyleşilerinin son konuğuydu. Vedat Özdemiroğlu’nun sorularını cevaplayan Akbağ, oyunculuk hayatındaki mihenk taşlarını anlattı. 10 yıldır tiyatro sahnesine çıkmayan Akbağ, her fırsatta tiyatroyu ne kadar çok özlediğini dile getirdi. Televizyon dizilerinin yanı sıra son dönemde yapılan sinema filmleri ile ilgili yorumlarını da paylaşan Akbağ, “Bazı dizileri ‘daha ne kadar saçmalayabilirler’ diye izliyorum. Doksan dakikalık dizi yapmak kolay değil. Ekranda beğendiğim yapımlar da var. Ulan İstanbul dizisini severek izliyorum.” dedi. Sinema filmlerinin geçmişe göre daha az maliyetli olduğunu, bu sebeple çok daha kolay sponsor bulunduğunu belirten Akbağ, “Bu işte para var deyip para yatırmaya başladılar. Bir araya gelen herkes sinema filmi çekmeye hazır. Senaryosu olsun olmasın.” yorumlarını yaptı. “Sinemada her şey yolunda gibi görünüyor fakat üretimde ciddi bir sıkıntı var.” ifadelerini kullanan Akbağ, kimin neye güldüğü ve talebin nereye olduğu konusunda senaristlerin ciddi bir otosansür uyguladığını söyledi.

Seyircinin dizi izleme alışkanlıklarına esprili bir dille değinen Akbağ, şöyle devam etti: “Bir dizi castinginin toplantısında biriniz bulunun seyirci olarak o dizilerin hiçbirinin suratına bakmazsınız. Yönetmen, başrol oyuncusu mutlaka çağrılır. Başrolün kafa sesi şudur ‘benden ünlü kimse olmasın ama iyi oyuncu olsun’. Sonra devlet tiyatrosunda senelerce başrol oynamış ama kimsenin tiyatroya gitmese hatırlamayacağı adamlar gelir, yan kadroyu oluştururlar. Tabii döktürürler.” Oyuncular arasında çekiştirmenin bulunduğunu aktaran Akbağ, “Mesela biz örnek vermeden hayatta konuşamayız. Bazen ne insanlar gömülüyor ah ah!” dedi.