özel gün ve haftalar diye bir kitapçık vardı ilkokulda, 23 nisan şiirlerini hep oradan kesip yapıştırırdık. 14 Şubatı çözemeyenler için 'özel gün ve haftalara dair renkli notlar'
Buyrun ...

'14 şubat neymiş yahu' diyene anlatıyorum

'Ayyyy sevgililer günü geldiii ne hediye alıcak acabaa'' diyen anlasın..

Sevgililer gününü önemsemeyen bir dişi olarak türümün son örneğiyim sanırım :) aaa ne ayıp diyeni de duyuyorum, bence de diyeni de....

14 Şubat geldi diye kıyamet kopmamalı- hediye alınmamalı - farklı birşeyler yapalım krizi yaşanmamalıdır. Neden mi ?

Aşk, Sevgi sadece bir günde kutlanacak birşey değildir de ondan. Eğer birine karşı kalbinde sıcacık birşeyler hissediyorsan, bunu kutlamak için yılda bir günü beklemenin anlamı yoktur. Hele bugünde bir de hediye almak ne demek hiiçç anlamıyorum. Karşındaki resmen biliyor birşey almak zorunda kaldığını ve kutuyu açıyor bakalım bu yıl ne almış, peki o zaman hediyenin süprizi-heyecan nerede kaldı?

Yazık ki hala aydınlatılamamış bir nokta var; sevgililer günü- anneler günü- babalar günü vs özel günler yalnızca kutlama yapmak, eğlenmek için bahane olmak üzere hatır-gönül günleridir. Hani hayat karmaşasının içinde senin için değerli olan insanlara sevgini hatırlatmayı unutmuşsundur belki diye ... Yoksa günümüzde olduğu üzere, ticari amaçlarla alın-verin ekonomiye can verin amacıyla özel gün düzenlendiğini sanmıyorum !

Eğer sadece sevgililer gününde birbirinizi sevdiğinizi hatırladığınız, aşkınızı sadece senede bir gün kutladığınız, hediye almak için sevgililer gününü beklediğiniz ya da senden böyle beklentileri olan birisiyle birlikteysen, yolun başından dön derim ! Sevgili; keyiftir, huzur demektir. Özel bir gün geldi diye hediye aramaktan öldüğün, sevgililer gününde olduğunuzdan farklı insanlar olup sevgi baloncuğuna dönüşmeni bekleyen kişi, aşk değildir- sağlıklı bir ilişki hiç değildir. Hayatın hiçbir dalında yapmacık olmamamız gerektiği gibi, aşkında da yapmacık olmamalısın

Evet, hayatındaki insana hediye almalısın. Hediye, karşındaki insana önemsendiğini, düşünüldüğünü ve sevildiğini hissettirir. Ben de hediye almayı ve vermeyi çok severim! ama sadece özel bir gün geldi diye değil, içimden geldiğinde... bu yüzdendir ki, doğum günü ya da başkaca bir özel gün için almak durumunda kaldığım hediyeleri hep birkaç gün önceden veririm. Sevgililer Günü hediye günü değildir arkadaşım, keyif için mutluluk için bir bahanedir sadece..

Şimdi masamda kocaman rengarenk çiçeklerim duruyor sevgililer günü için gelmiş olan. Ama bana özel hissettiren, çiçek ya da başka birşey alınması değil- çiçeklerle birlikte gelen sıcacık gülümseyişi... Benim sevgililer günü hediyem ise, onu sevdiğimi- bir ömür tüm kalbimle onu çok seveceğimi anlatan uzuuunn mektubumdur - her yıl ! ve ben sevgilime sadece özel günlerde değil, içimden geldiği her zaman hediye alıyorsam da sebebi; onu hiç beklemediği bir anda mutlu etmek, gözlerindeki şaşkınlığı-heyecanı- sevinci görebilmektir. Ve bundan daha güzel hiçbirşey oldabileceğine inanmıyorum.

Demek istediğim; 14 şubat sıradan bir gün. Bu günü bahane ederek keyifli ve aşk dolu bir gün geçirebiliyorsanız ne mutlu, ama hediye-çiçek-farklı birşeyler yapabilmek uğruna bugünün işkenceye dönüyorsa sana bunları hissettiren insanı hemen arkanda bırakmalısın. Aşk, sevgi asla bu değil

Sana verebileceği en güzel hediyenin gülüşü olduğunu ve aslında bir gün değil her günün sevgililer günü olduğunu bilen biriyle...

NOT : Bir de 14 şubatta sevgilisi yok diye kendini yerden yere atanlar var, onlara akıl-fikir ve acil şifalar diliyorum :) :)