kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    katherinapetrov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2014
    Mesajlar
    4,307
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)

    Beşamel soslu Tavuk



    Malzemeler


    • 1 adet tavuk 1300 gr civarı
    • 3–4 adet patates
    • 1 su bardağı rende kaşar
    • 1,5 çorba kaşığı margarin
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1/2 lt süt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 bıçak ucu muskat
    • Tuz
    • Karabiber
    • 2 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı margarin



    Beşamel sosu nasıl yapıyoruz?
    Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra ateşten alın. 5 dk. dinlendirin ve çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra da kısık ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dk. pişirin.

    Yapılışı
    Tavuğu tütsüleyin güzelce yıkayın. Haşlama suyuna bir ufak soğan, bir ufak patates, büyük doğranmış bir havuç, varsa bir demet bağlı vaziyette maydanoz sapı, 15–20 tane karabiber, yeterince tuz koyun. Tavuk yumuşayıncaya kadar haşlayın. Düdüklü tencerede 20 dk haşlanabilir. Tavuğu soğumaya bırakın. Patatesleri haşlayın kabuğunu soyduktan sonra iri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir bardak dolusu kaşar peyniri rendeleyin.


    Yemeği yapacağınız borcam kabın dibini ve yanlarını fındık iriliğinde margarin ile yağlayın ve dövülmüş sarımsağı kabın dibine serpiştirin. Derileri ve kemikleri ayrılmış tavuğu küçük parçalar haline getirin ve patateslerle harman edip borcama yayın. 3–5 adet fındık büyüklüğünde margarini de muhtelif yerlere koyun. Hazırlanan ve içine az muskat katılmış sıcak beşameli, tavuk patates karışımının yüzeyine yayın. Üzerini de rende kaşarla kaplayın 200 dereceye ısıtılmış fırının üst katına koyun ve rende kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.
    Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnıdeğer . .

  2. #2
    katherinapetrov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2014
    Mesajlar
    4,307
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    @ELiF :p
    Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnıdeğer . .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Sebzeli ve Soslu Tavuk Sarma Tarifi
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Kasım.2017, 12:38
  2. Narenciye Soslu Tavuk Pirzola
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yemek Tarifleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08.Nisan.2017, 20:21
  3. Hardal Soslu Ahtapot
    Konu Sahibi Peri Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 02.Ağustos.2014, 16:28
  4. Soslu Makarna
    Konu Sahibi MeyRa Forum Pilavlar - Makarnalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Şubat.2014, 05:04
  5. Soslu Kek
    Konu Sahibi Hira Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.Şubat.2014, 22:27

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort