4 Aralık 2014, Perşembe
Almanya’nın Offenbach kentinde taciz edilen iki Alman kıza yardım ederken bir Sırp vatandaşın darbeleriyle hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, dün son yolculuğuna uğurlandı.
23’üncü yaşına girdiği gün ölen üniversite öğrencisi Albayrak için Waechtersbach kentindeki Türk İslam Kültür Derneği Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişi, Albayrak’ı son gününde yalnız bırakmadı. Albayrak’ın ailesinin yanı sıra Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu, Hesse eyalet valisi ve onu cesur duruşundan dolayı takdir eden pek çok Alman ve Türk de törene katılanlar arasındaydı. Cenazede Albayrak’ın tabutuna duvak örtülmesi dikkat çekti. Albayrak, Waechtersbach’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan Bad Soden-Salmuenster’deki mezarlıkta gömüldü.
15 Kasım’da meydana gelen olayda, Tuğçe ve arkadaşları Offenbach’daki bir restoranda yemek yiyordu. Restoranın tuvaletinden iki genç kızın yardım çığlıklarını duyan Tuğçe, üç gencin iki Alman kızı taciz ettiğini gördü ve araya girerek kızları kurtardı. Restorandaki diğer kişilerin yardımıyla saldırganlar dışarı çıkartıldı. Ancak aynı gençler, restorandan çıkan Tuğçe ve arkadaşlarına hakaret ederek saldırdı. Sırp kökenli gençlerden Sanel J., önce Tuğçe’nin arkadaşına tokat attı, daha sonra Tuğçe’yi yumrukladı. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşerek bayılan Tuğçe, hastaneye kaldırıldı. 11 gündür yoğun bakımda tutulan Tuğçe’nin geçtiğimiz günlerde de beyin ölümü gerçekleşmişti. Alman kamuoyunda dikkat çeken olayın ardından Tuğçe, şiddet mağdurlarına yardım eden rol model olarak görüldü. Bunun yanı sıra Tuğçe’ye liyakat nişanı verilmesi için kampanya başlatıldı.