Gripten korunmak için bazı pratik tavsiyelerde bulunan Dr. Sinan Akkurt, grip mikrobunun bağışıklık sisteminin güçsüz düşmesini fırsat bilerek geliştiğine dikkat çekiyor. Öğütülmüş zencefil tozunun yemeklere katılmasını öneren Akkurt, şunları söylüyor: “Grip aşısının yüzde yüz koruyuculuğu yok, özellikle kış aylarına sarkan grip aşısının etkisi azalıyor.
Bu aylarda nar, portakal, havuç suyu karışımını bolca içebiliriz. Tavuk suyuna çorbayı soframızdan eksik etmemeliyiz. Güne mutlaka çok iyi bir kahvaltı ile başlamalıyız. En önemli öğünümüz kahvaltıdır. Kahvaltıda özellikle siyah ve yeşil zeytin bulunmalıdır. Kahvaltı sofrası zeytinsiz olmaz.
Gribe karşı kahvaltı sofrasında bulunmasında fayda olan diğer besinlerin başında portakal suyu, yumurta, şekersiz reçel çeşitleri, doğal üretilen şekersiz bal, domates, salatalık, peynir çeşitleri gelmektedir. Bunların yanında 1 veya 2 dilim kepek ekmeği olabilir.”