Malzemeler

  • 5 su bardağı un,
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 çay bardağı ılık su,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı,
  • 2 çorba kaşığı margarin (eritilmiş soğutulmuş),
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta.

Kıymalı Harcı İçin:

  • 500 gr kıyma,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 adet yeşil biber (ben biber eklemedim),
  • 1 adet domates,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Kıymalı Ev Pidesi Yapılışı

Kıymalı harcı için; kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine ince ince doğradığımız soğanı, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu ve sıvı yağı ilave edip kavuralım.
Bir kaba mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Üzerine yumurtayı, toz şekeri ve margarini ilave edip karıştıralım.
Sonra unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamuru 10 bezeye bölüp yuvarlayalım.
Tezgaha un serpip bezeleri 1,5 karış boyunda ve yarım karış eninde açalım.
Açtığımız bezelerin orta kısmına kıymalı harçtan yayalım ve hamurun önce yanlarını sonra uç kısımlarını birleştirelim.
Hazırladığımız pideleri tepside 10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra pidelerin kenarlarına yumurtanın sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200° fırında 15 dakika pişirelim.
Kıymalı Ev Pidelerini dilimleyip sıcak sıcak servis yapalım.