Malzemeler
1 kg milföy hamuru,
1 adet böreklik yufka,
2 adet yumurta,
1 şişe maden suyu,
1 fincan sıvı yağ.
İçi İçin:
Yarım kg pırasa,
1 fincan sıvı yağ,
1 yemek kaşık salça,
Yarım su bardağı su.
Arnavut Böreği Yapılışı
Pırasaları ince ince doğruyoruz.
Tencereye sıvı yağı, pırasayı ilave edelim ve 1-2 dk kavuralım.
Üzerine salçasını, suyunu, tuzunu ilave edelim ve pırasalar suyu çekene kadar pişirelim.
Milföylerin yarısını tepsinin tabanına yan yana dizelim.
Yufkanın kenarlarını, tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine serelim.
İç malzemeyi yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım ve kenarlarını iç malzemenin üzerini örtecek şekilde, düzgünce içeri katlayalım.
Kalan milföyleri de üstelerine gelecek şekilde dizelim.
Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçelim.
Bir kabın içine yumurtayı, sıvı yağı, maden suyunu koyalım ve çırpalım.
Böreklerin üzerine hazırladığımız karışımı dökelim ve yayalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.