Malzemeler:
İçi İçin:
Kızartmak İçin:
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
Üzeri İçin:
Patlıcanlı Saksı Kebabı Yapılışı
Patlıcanları ortadan ikiye bölelim ve tuzlu su da 20 dakika bekletelim.
Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp, yıkayalım ve kurulayalım.
Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
İçine patlıcanları koyalım ve arkalı önlü kızartalım.
Fırın tepsisine koyalım ve kaşıkla içine bastırarak çukurlaştıralım.
İçi için; soğanları, sivri biberleri ince ince doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye zeytin yağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kuşbaşı etleri ilave edelim ve kavuralım.
Sonra domatesleri ilave edelim ve karıştıralım.
Etler yumuşayınca salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
Karabiberi, tuzu, suyu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte etler suyu çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız etli harcı patlıcanlara paylaştıralım.
Beşamel sosu için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
İçine unu ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
Daha sonra sütü ilave edelim ve orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirelim.
Son olarak tuzunu ilave edelim ve karıştıralım.
Etlerin üzerini kaplayacak şekilde hazırladığımız beşamel sosu paylaştıralım.
Üzeri için; beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
Bir kabın içine suyu, salçayı koyalım ve salçayı iyice eritelim.
İçine tuzu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Fırın tepsisine dökelim ve önceden ısıtılmış 220°fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.
Patlıcanlı Saksı Kebabımız servise hazır