Soslu Istakoz Tarifi
Suyu bir tencerede kaynatın. Tuzu atın. Yıkanmış ıstakozları bütün olarak kaynar suya atın. 10 dakika pişirin. Istakozları tencereden çıkartın. Kabuklarını çıkarıp, ıstakoz etini küçük parçalar halinde doğrayın. Margarin ve zeytinyağını, bir tencerede ısıtıp ıstakoz etlerini bu yağda 5 dakika hafifçe kavurun. Havuçların kabuklarını soyun, rendeleyin. Sarımsağı tuz ile birlikte dövün. Istakoza ekleyin. Yıkanmış, kabukları soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırıp, tencerenin kapağını kapatarak çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Istakoz parçalarını tencereden çıkartıp, sıcak olarak muhafaza edin. Tenceredeki sosa, kıyılmış maydanozu ve çok miktarda suyu katın. Bütün sosu karıştırıp 1-2 dakika daha pişirin. Istakozun kenarlarına sosu döküp hemen servis yapın. Soslu ıstakoz hazı