Malzemeler

40-50 adet midye içi


2 adet küçük boy soğan


2 adet orta boy domates


2 küçük diş sarımsak


2 adet tatlı yeşil biber (isteyen acı da koyabilir)


Yarım çay bardağından az sıvı yağ


Yarım çay bardağından daha az bira (isteğe bağlı soda da kullanabilirsiniz)


Tuz

Karabiber


Kırmızı pul biber



Hazırlanışı

Soğanları ve domatesleri küçük küp küp doğrayalım. Çekirdeklerini çıkardığımız yeşil sivri biberleri ve sarımsakları ince ince kıyalım. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı tencereye alalım. Üzerine bir çimdik kadar tuz ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavrulalım. Domatesi ve biberi de ekleyip 1 dakika daha soteleyelim. Bu karışımın üstüne midyeleri, baharatları ve birayı ( ya da sodayı) ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar kısık ateşte, 5 dakika da kapağı açık pişirelim. Yemeğimiz hazır. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.