Malzemeler




500 gr biftek




5 adet orta boy patates




3 su bardağı yoğurt ( içine 1 diş dövülmüş sarımsak)




Bifteği marine etmek için (terbiyelemek için);
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı( ayçiçek de olur)
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz, nane, kekik, kimyon
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yanında servis etmek için:

  • 8 adet yeşil biber
  • 5 adet soğan
  • 3 adet domates

Hazırlanışı



En önce biftekleri çok ince olmamak kaydıyla jülyen doğruyoruz. Onları da 2’ye ya da 3’e bölüyoruz(uzunluğuna göre). Ağzını kapatabileceğimiz bir kaba koyuyoruz. Sonra soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi blenderdan geçiriyoruz (ya da çok ince bir rendeyle rendeleyebilirsiniz). Etlere ilave ediyoruz. İçine sütü yağı ve baharatları da koyduktan sonra kabın ağzını kapatıp en az 2-3 saat bekletiyoruz. Bir gece önceden bu işlemi yaparsak etlerimiz daha lezzetli oluyor. Yanında servis edeceğimiz yeşil biber, soğan , domatesi fırında 250 derecede ızgara çalıştırarak közlüyoruz. Patatesleri yine ince ince ve uzun uzun doğrayarak( jülyen) kızartıyoruz. Patateslerinizin çıtır çıtır olması için (çünkü bu kebaba daha çok yakışıyor) önce tuzlayın sonra üstüne un serpip karıştırın ve öyle kızartın. Süper oluyor. Markette satılan dilimlenmiş patatese çok yakın oluyor tadı.
En son olarak marine ettiğimiz etlerimizi buzdolabından çıkarıp bir tavaya alıp içine başka bir şey eklemeden kızarana kadar pişiriyoruz. Hafif kızarması yeterli. Çok fazla kızartırsanız etleriniz kurur ve tadı kalmaz. Servis ederken önce patates dilimlerini, üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu en üste de etlerimizi koyup közlediğimiz sebzeleri de etrafına diziyoruz. Bu arada dileyen son olarak kızdırılmış tereyağı gezdirebilir üzerinde.