Malzemeler
1 kg dana kıyma,
Yarım su bardağı galeta unu,
2 tatlı kaşığı karbonat,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı limonun suyu,
Yarım su bardağı su,
1 yemek kaşığı tuz.
İnegöl Köfte Yapılışı
Bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, tuzu ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz.
24 saat buzdolabında bekletip dinlendiriyoruz.
Başka bir kabın içerisine karbonat ve limonun suyu koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.
Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.
Soğanları rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kıymaya ilave ediyoruz.
Kıymayı yeniden iyice yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz.
Buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz.
Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
Not: Fırında (önceden ısıtılmış 200° de 10-15 dakika) ya da mangalda da pişirebiliriz.