Şekersiz unsuz tatlı kek tarifi
Kekimizde un yerine yulaf kepeği, beyaz şeker yerine yaban mersini, kuru kayısı, Trabzon hurması gibi meyveler kullanıyoruz. Sonucun çok lezzetli ve hafif olduğunu görünce şaşıracaksınız!
Malzemeler, (4 kişilik)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
5 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı kuru yabanmersini
1 adet Trabzon hurması
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı,
Kuru kayısıları küp şeklinde doğrayıp yabanmersiniyle birlikte ılık suyun içinde 10 dakika bekletin. Yumurta, süt, sıvıyağı derin kaba alıp iyice karıştırın. Trabzon hurmasını rendeleyip pekmezle birlikte sütlü karışıma ekleyin. Yulaf kepeği, ezmesi, tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Kuru meyveleri süzüp hamura ekleyin. Yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika hamuru bekletin.
Kek kalıplarını veya orta büyüklükte tepsiyi yağlayın ve kek hamurunu, bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.