Yufkada köfte
Yufkada köfte malzemeleri
750 gr koyun kıyma
750 gr dana kıyma
...
2 yumurta
1 soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 su bardağı garnitür
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Üzeri için
1 yufka
1 yumurtanın sarısı
Malzemeler: 1 adet kabak, 1 adet havuç, 1 adet domates, 200 gr taze fasulye, Taze kekik, Deniz tuzu, Karabiber, Nar ekşisi, Zeytinyağı, Keçi peyniri, Süzme bal
Yufkada köfte hazırlanışı
Yufkada köfte:
Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir köfte. Bayat ekmek içi, kıyılmış soğan, kıymalar, 2 yumurta sarısı, tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın. Dikdörtgen şeklinde açıp içine garnitür ve bezelyeleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.
Yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dereceye ayarlı fırında kendi suyuyla ara ara çevirerek 1.5 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yufkada köfte artık hazır, afiyet olsun.