Pc kasasında ve biosunda bir dizi işlem yaptırdım sonrasında bu sorunla karşılaştım. Yaptıklarımı tek tek anlatıyorum...

1 hafta önce sorunlu ide hdd yerine 2. el bir sata hdd taktırdım. Sorun olup olmadığını anlamak için işletim sistemi kurdurdum sorunsuz kuruldu artık biosta hdd yi beklemeden hızlıca açılır duruma geldi. Lakin eve gelip daha önceden kullandığım modifiyeli bir işletim sistemi (win8.1) yüklemeye çalıştım. Flashtan başlattım pc yi normalde hızlıca gelmesi gereken yükleme ekranı 15-20 dk beklettikten sonra geldi yüklemek istediğim sürücüyü seçip biçimlendirip yükledim sorunsuzca yüklendi her şey. ilk açılışta başlıkta belirttiğim sorun oldu tekrar power tuşuna basınca açılıyor ama kapanması normal değil.

Kasanın fan sesinden bıktığım için hdd yi değiştirirken power supply de değiştirdim(aynı güçte) bilgisayarcıda işletim sistemini yükledik sorun yoktu.

İşletim sistemini yükledikten sonra bios güncellemesi yaptırdım yine açıldı pc hızlıca...

Bugün çalışırken kontrol ettim bütün fanlar çalışıyor cpu sıcaklığı 40-50 derece arasında değişiyor onlarda normal...

Belki düzelir diye xp yüklemek istedim ama ne dvd den ne flashtan yükleyemedim kur donanımları tarıyor pc baştan başlatıyor yüklemeye başlaması gerekirken siyah ekranda imleç yanıp sönüyor 30 dk bekledim geçmedi o kısmı...

Sata sürücüleri olan aralık 2014 de çıkan güncel xp yi flasha boot ettim bu seferde kur donanımları tarıyor kısmında kalıyor çok yavaş dönüp duruyor bi türlü ilerlemiyor... Velhasılı yükleyemedim yeniden zar zor win8 yükledim.

Birde pc açılırken kısa süreli bir bip sesi geliyor ama beklemeden hızlıca geçiyor açılıyor pc...

Sizce sorun nerede ? Bios güncellemesi, hdd, power supply, ram, anakart ?