Lokum Kek Tarifi
Lokum Kek Tarifi İçin Malzemeler:
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 paket kabartma tozu,
1 portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi (arzuya göre-vanilya da olabilir),
3 su bardağı un.
Sosu İçin:
3 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı silme kakao,
½ su bardağı sıvı yağ,
½ su bardağı pudra şekeri,
Üzeri İçin:
2 paket hindistan cevizi.
Lokum Kek Yapılışı
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve iyice karıştıralım.
İçine sıvı yağı, sütü, portakal kabuğu rendesini ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra unu, kabartma tozlarını ilave edip, karıştıralım.
Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirip, soğutalım ve küçük küpler şeklinde dilimleyelim.
Sosu için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.
Kek dilimlerimizi önce sosa sonra da hindistan cevizine bulayalım.
Lokum Keklerimizi, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.