Bezeli pasta tarifi malzemeler:


  • 6 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 300 gram pudra şekeri
  • 50 gram kıyılmış bitter çikolata
  • 1 kutu frambuaz
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kg. mascarpone peyniri veya krema
  • Rende çikolata


Bezeli pasta tarifi hazırlanışı:


  • Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir karıştırma kabına 6 adet yumurta akını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve şeker bitene kadar çırpma işlemine devam edin (Görünümü parlak ve katı olmalı, karıştırma kabını ters tuttuğunuzda dökülmemeli).
  • Bu karışıma kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin; yumurta beyazlarının sönmesine izin vermeden nazikçe, açık kahve bir renk alana kadar karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine iki orta boy yemek tabağı koyun, kenarlarını kalemle çizin, ardından yağlı kağıdı ters çevirin.
  • Elde ettiğiniz iki çembere karışımı kalemle çizdiğiniz sınırları aşmadan paylaştırın.
  • 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin (Piştiğini kabuk bağlamasından anlayacaksınız, üstü sert ama parmağınızı bastırdığınızda içi yumuşak olmalı).
  • Bezeler pişince fırından çıkararak soğutun.
  • Soğuyan bir bezeyi şık bir servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırladığınız kremayı gelişigüzel yayın.
  • Arasına frambuaz serpiştirin.
  • İkinci bezeyi en üste koyun, kalan kremayı yayın ve yine frambuaz serpiştirin.
  • En üste yine çikolata rendeleyin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin