Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
Yarım kg kestane
15 adet arpacık soğan
4-5 diş sarmısak
2 adet domates
3 adet ince kıyılmış sivri biber
100 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı safran, tuz

Kestaneli Kuzu Güveç Yapılışı
Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane, arpacık soğan, ince kıyılmış sarmısak, iri parçalar halinde doğranmış domates ile sivri biberi bir kasede karıştırın. Yağlanmış güvecin içine yerleştirin. Kalan tereyağı, safran ve tuzu üzerine ilave edin ve kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın