Malzemeler
1/2 kg iri boy hamsi
1 adet orta boy kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince un
Yeteri kadar tuz
1 adet limon
Hazırlanışı
Yarım kg iri boy hamsi balıkların kafalarını kopartıp kılçıklarını temizleyerek balıkları fileto şekline getirerek bol suda iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Daha sonra fileto hamsileri arkalı önlü tuzlayarak biberleyelim.
2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde doğrayarak karabiber ve tuz serpiştirip hafif bir şekilde ovalım.
1 bağ maydanozu incecik kıyarak soğanların üzerine ekleyerek karıştıralım.
Ardından tuzlanarak biberlenmiş hamsileri tek tek alarak üzerine hazırladığımız soğanlı harçtan koyarak üzerine başka bir hamsi yerleştirerek kapatalım.
Bu işleme balıklar ve iç malzeme bitene kadar devam edelim.
İçleri doldurularak kapatılan hamsileri önce düz bir tabağın içine koyduğumuz una arkalı önlü bulayalım.
Daha sonra unlanan balıkları çırpılmış yumurtaya bulayalım.
Balık tavamıza 1 su bardağı kadar sıvı yağı alarak kızdıralım.
Kızgın yağın üzerine unlanarak çırpılmış yumurtaya bulanmış doldurulmuş hamsileri düzgün bir şekilde döşeyerek arkalı önlü çevirerek kızartıp kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alarak üzerine limon suyu gezdirerek çeşitli yeşillikler eşliğinde sıcak olarak servise sunalım.
Hamsi kuşu hazır afiyet olsun…