Kazdağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk but (haşlanmış göğüste kullanabilirsiniz),
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 çay bardağı nohut (haşlanmış),
1 çay bardağı börülce( ben ispir fasulyesi kullandım haşlanmış),
3 yemek kaşığı tarhana,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz.
Kazdağı Çorbası Yapılışı
Tavuk etlerini didikleyelim veya küp şeklinde doğrayalım ve haşlama suyunu ayıralım.
Tereyağında kabuklarını soyup ince ince doğradığımız domateleri ve ince ince doğradığımız biberleri kavuralım.
Üzerinr tarhanayı ve salçayı ilave edip kavuralım.
Sonra nohudu, fasulyeyi ve tavuk etlerini ilave edip karıştıralım.
Daha sonra tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Çorbanız sulu olursa 1 yemek kaşığı un kullanarak koyulaştıra bilirsiniz.
Alıntı