Malzemeler
6 s.b.un
1 ç.b.yoğurt
1 küçük paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
yeterince ılık su aldığı kadar un biraz sıvıyağ(elimizden hamur sıyırmak için)
300 gr kıymaya 1 çay kaşığı tuz-toz
1 avuçayıklanmış, doğranmış maydonoz
2 ç.k. salçayı, 1 ç.k.toz biber ve 2 ç.k sıvıyağ ilekavurup, az su dökerek kaynatıyoruz. ÜZERİNE: sarımsaklı yoğurt KIZARTMAK İÇİN: bol sıvıyağ



Tarif
1 s.b. ılık suya mayayı ve küp şekeri ekleyip, karıştırıyoruz unun ortasını açarak sırayla yoğurdu, cıvıtığımız mayayı, tuzu ilave edip,suyla birlikte ekmeklik hamur gibi çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
üzerini örterek en az yarım saat sıcak yerde ekşiliyoruz.aldığımız bezeleri 1cm kalınlığında açarak, iç harcından 1 çay kaşığı ekleyip,resimdeki gibi çiçek şeklinde ortaya katlıyoruz
dört kenarını dışa doğru kıvırıp,ortada birleştiriyoruz.
kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz.
üzerine salça sos ve yoğurt ekerek sıcak servis ediyoruz.