Malzemeler;
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı;
Padişah kebabı hazırlamak için patlıcanı alacalı alacaklı soyuyoruz ve ardından küçük küçük doğruyoruz. Ardından sıvı yağ ile kızartıyoruz. Süzgece alıyoruz ve yağının süzmesi için biraz bekliyoruz.
Bu sırada tavukları da sotelemeye başlıyoruz. Tavukları kuş başı şeklinde doğruyoruz, tencereye alıyoruz ve ara ara karıştırarak pişmesini bekliyoruz.
Rengi döndüğü zaman ve suyunu saldığında yemeklik doğramış olduğumuz soğanlarımızı ilave ediyoruz. Soğanlarımız yumuşadıktan sonra salçayı ve şayet tadını severseniz ketçabı ilave ediyoruz.
Kapağını kapatıyoruz ve 4-5 dakika kadar pişmesi için bırakıyoruz. Suyunu çekmesinin ardından bezelye ve patlıcanı da içine ilave ediyoruz. Baharatları da ilave ederek 3-4 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Beşamel sos için de tereyağını eritiyoruz ve unu kokusu çıkana dek kavurmaya başlıyoruz. Üzerine sütü ilave ediyoruz ve çırpıcı ile topak kalmayacak biçimde koyulaşıp göz göz olana dek devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
En son aşama olarak tuzunu ilave ediyoruz ve ocaktan alıyoruz. Minik bir kaseye 4'e böldüğümüz yufkadan sermemiz gerekiyor. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartıyoruz ve çukur olan bölüme bir kat daha seriyoruz.
Kaseye tavuklu harçtan koyuyoruz ve kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıyoruz. Yağladığımız fırın kabını ters çeviriyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde döküyoruz.
190 dereceye ayarladığımız fırında yufkalar pembeleşinceye dek pişiriyoruz, ardından üzerine kaşar peyniri rendesi döküyoruz ve erimesi için yeniden fırına sürüyoruz.
Peynirler eriyip kızardığında servise hazırdır.
Afiyet Olsun