Çilekli puf tarifi malzemeler:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gr margarin
  • 150 gr çilek dilimleri
  • 300 ml krema
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • Çilek reçeli

Üzeri için
  • Pudra şekeri


Çilekli puf tarifi hazırlanışı:


  • Geniş bir kaba sütü dökün.
  • İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin.
  • Maya ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin.
  • Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün.
  • Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın.
  • Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın.
  • Çilekli pufların üzerlerine kapatın.
  • Çilekli pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin.

Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.