Çilekli puf tarifi malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gr margarin
- 150 gr çilek dilimleri
- 300 ml krema
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Çilek reçeli
Üzeri için
- Pudra şekeri
Çilekli puf tarifi hazırlanışı:
- Geniş bir kaba sütü dökün.
- İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin.
- Maya ve şeker eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin.
- Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün.
- Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın.
- Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın.
- Çilekli pufların üzerlerine kapatın.
- Çilekli pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.