Baş Ağrısına Ne İyi Gelir
Sıcaklar, mevsim değişiklikleri, kabızlık, tansiyon, şeker hastalıkları vb hastalıklar baş ağrılarını tetikleyebilir. Hemen, bizde kimyasal ilaçlara hücum ederiz. Çok yanlış bir tutum, kesinlikle. Şöyle düşünebiliriz. Yapıla n tüm ilaçlar doğanın nimetlerinden faydalanarak yapılmaktadır. Kimyasal reaksiyonlara uğratıldıktan sonra önümüze kapsül şeklinde gelmektedir. Bitkisel yoldan baş ağrılarımızı dindirmek, daha doğru bir tedavi yöntemidir.

Papatya bitkisi baş ağrısı için bire bir, bir bardak kaynayan suya, yaklaşık olarak iki gram papatya koyduktan sonra bu yaptığınız, bitki çayını yarı, yarıya bölün ve günün sabah ve akşam saatlerinde için. Zencefil de baş ağrısında çok etkili bitkilerden biridir. Bir bardak kaynayan suya, yarım çay kaşığı zencefil koyun ve on dakika demlemeye bırakın. Daha sonra bu yaptığımız karışımı günün belirli saatlerinde için, siyah çay gibi. Oğul otu, bir bardak kaynayan suya 7-8 gram oğul otu koyun, diğer bitki çaylarımızdaki gibi on dakika bekletin ve günde üç bardak günün belirli saatlerinde için, örneğin; sabah, öğlen ve akşam olmak üzere. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler, lavanta, kekik, karabaş otu, papatya gibi bitkilerdir. Bu bitkileri bir çay bardağı sıcak suya, birer kahve kaşığı koyup beş dakika süre ile demleyip süzün. Daha sonra günde iki bardak tüketin. Baş ağrılarınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Karanlık ve sessiz ortam
Strese dayalı baş ağrısıyla mücadele etmenin ilk yolu olarak aklınıza hemen bir ağrı kesici ilaç içmek gelmesin. Çünkü ağrının önüne geçmenin doğal yolları var ilaçtan önce. Migrene dayalı bir ağrı ise yaşadığınız, karanlık ve sessiz bir odada yatarak krizi atlatmayı tercih edin.
Açık havada yürümek
Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin. Kendinizde o gücü buluyorsanız, açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.