Peynirli gevrek ev pidesi tarifi malzemeler:


  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram lor veya beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet yumurta akı


Peynirli gevrek ev pidesi tarifi hazırlanışı:



  • Geniş bir kabın içerisine unu koyun ve ortasını açın.
  • Yumurta, yoğurt, yağ, hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda mayalanana kadar bekletin.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız bu parçaları dikdörtgen şeklinde açın.
  • Ayrı bir yerde karıştırdığınız iç malzemelerden oluşan harcı hamurların üzerine koyun.
  • Pidelerin kenarlarını dört kenarı birbirine değmeyecek şekilde iç tarafa katlayın.
  • Pideleri fırın tepsisine dizmeden önce kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dk.) pişirin.