Peynirli gevrek ev pidesi tarifi malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt veya su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 150 gram lor veya beyaz peynir
- 8-10 dal maydanoz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 adet yumurta akı
Peynirli gevrek ev pidesi tarifi hazırlanışı:
- Geniş bir kabın içerisine unu koyun ve ortasını açın.
- Yumurta, yoğurt, yağ, hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurun.
- Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda mayalanana kadar bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Kopardığınız bu parçaları dikdörtgen şeklinde açın.
- Ayrı bir yerde karıştırdığınız iç malzemelerden oluşan harcı hamurların üzerine koyun.
- Pidelerin kenarlarını dört kenarı birbirine değmeyecek şekilde iç tarafa katlayın.
- Pideleri fırın tepsisine dizmeden önce kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dk.) pişirin.