Beyaz peynirli sufle tarifi malzemeler:



  • 20 adet baklavalık yufka
  • 50 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 250 gram beyaz peynir
  • 200 gram süt
  • ½ adet muskat rendesi
  • 2 adet taze soğan
  • 1 şişe soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber


Beyaz peynirli sufle tarifi hazırlanışı:


  • Böreği hazırlamaya başlamadan önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin.
  • Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın.
  • Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pulbiberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın.
  • Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin.
  • Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin.
  • Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin.
  • İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.
  • Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın.
  • Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.






Alıntı