Malzemeler:
4 Gökkuşağı Alabalığı, herbiri 200 g ağırlığında
4 tarhun otu dalı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Limon suyu
1 tutam Kotányi köri harcı
1 tutam Kotányi chili biberi
1 miktar Worchestershire sosu
4 limon dilimi
Süslemek için biraz dereotu
Tarifi:
Tarhun otunu içi temizlenmiş alabalığın içerisine dağıtın.
Teflon bir tavada zeytin yağını kızdırın ve hazırladığınız alabalığını iki tarafıda kızarana kadar bekleyin. Alabalıkları alıp tabağa yerleştirin.
Tereyağınıtavadaki et suyu ile eritip içerisine tuz, limon suyu, köri harcı, çili biberi ve Worchestershire sosunu katınız.
Hazırladığınız baharatlı tereyağı sosunu Alabalık üzerine dağıtarak döktükten sonra limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin. Patates ile servis ediniz.