Malzemeler:
1 kg yayın (dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
Tuz
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sos için:
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet doğranmış limon (kabuklu)
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı:
Salça, un, su ve tuz karıştırılır. Balık dilimleri bu karışıma batırılır. Kızgın yağda iki yüzü kızartılır. Tavaya tereyağı bırakılır eriyince ince kıyılmış taze soğan atılır. Birkaç kez çevirdikten sora limon suyu,tuz ve limon atılır. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır. Kızarmış balıklar servis tabağın aktarılır. Üzerine hazırlanan sos konur.