Malzemeler:
1kg Levrek
400 gram süt
120 garm tereyağ
150 gram mantar
10-15 iç midye
50-60 gram rendelenmiş kaşar
2 dolu çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
2 adet yumurta.
Yapılışı:
İzmir İşi Sütlü Balık uygun bir çukur kapta üzerini kapatacak kadar su yeteri kadar tuz ve defne yaprağıyla haşlanır. Diğer tarafta tereyağının 80 gramını bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip çırpma teli ile karıştırarak kavurun. Un güzel bir koku verince sıcak halde bekleyen sütü ve çırpılmış 2 yumurtayı ekleyin. Karıştırma işini yumurtaların pişip ayrışmaması için seri bir şekilde yapın. Böylece beşamel sosunuz hazır olur. Haşlanmış balık etini uygun bir madeni kayık tabağa kılçıklarını ayıklayarak dizin. Beşameli üzerine boşaltıp rendelenmiş kaşarı da serpin. Bunun üzerine de iç midyeleri ve mantarları dizerek kalan tereyağını koyup sıcak fırına veriniz.Kızarınca servis yapabilirsiniz.