Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Karides (Dondurulmuş)
Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
10 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz


1. Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur.

2. Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın. Karidesler sularını bırakacaklardır. Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin. Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin. Karidesler dağılabilirler. Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün.

3. Kızartma tavasına ayçiçek yağını koyarak kızdırın. Suyunu iyice süzmüş olduğunuz karidesleri içine atın.

4. Tavayı arada sallayarak karideslerin alt üst olmasını ve iki tarafının da kızarmasını sağlayın.

5. Sarımsakları havanda tuzla dövün ve hazır edin. Sarımsakları iyice dövmek yerine daha az ezebilirsiniz. Karidesleri tavadan indirmeye yakın bir zamanda tereyağı ve sarımsakları ilave edin. Tereyağının erimesi ve sarımsağın da pişmesi yeterlidir.

6. Son olarak üzerlerine pulbiber dökerek ocağın altını kapatın. Pul biber döktükten sonra fazla pişirirseniz biber yanacaktır.

7. Sıcak olarak servis yapın.

Not:
Karidesleri bu şekilde pişirdikten sonra arzu ederseniz bir güveç kabına koyarak, üzerine kaşar rendesi serpip fırının ızgara bölümünü çalıştırarak kaşar peynirlerini eritip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.