Zihin Açan Bitkiler
Özellikle sınav dönemlerinde anne ve babalar çocuklarını çok çeşitli gıdalar takviye ederek zihinlerinin açılmasını sağlayarak daha başarılı sonuçlar elde etmesini amaçlamaktadır.Örneğin; çikolota, gofret, şeker gibi takviyelerle aslında sadece kendilerini kandırıkları bunların çokta faydası olmadığı gerçektir.Onu yerine bitkiler ve doğada bulunan envai çeşit yiyeceklerle çok daha faydalıdır.

Ceviz: Cevizin sınav günleri açısından son derece faydası vardır.Konsantrasyonu güçlendirici etkisinin yanında hafızayı taze tutulmasında da etkisi bulunur.

Biberiye: Ülkemizde çok fazla varlığından haberdar olunan ve kullanılan bitki değildir pek fazla.Bir çok faydası bulunan bu bitkinin bir diğer faydasıda hafızayı güçlendirip dolaşımın sağlıklı olmasını sağlamaktır.

Ahududu: İnsanın dinç olmasını sağlayan bu bitkinin yorgunluk giderici özelliği vardıır.

Soğan: Kokusu yüzünden soğuk gözle bakılan soğan insan açısından şifa deposu özelliği taşır.Beyin içi işlevlerin daha sağlıklı yürümesine olanak sağladığı gibi ‘c’ vitamini açısından oldukça doyurucu olduğu için vücut direncini artırıp damar tıkanıklığı ,soğun algınlığı ve astım gibi bir çok sorunununda üstesinden gelinmesinde yardımcı rol oynar.

Karanfil: Çay gibi yapılıp içildiği zaman zihin açıp, hafızayı güçlendirici özelliğ bulunur.Ayrıca unutkanlık içinde son derece etkilidir.