Yapılan bir araştırma, çok zayıf kadınlarda düşük riskinin normal kilodaki kadınlara göre yüzde 72 oranında daha fazla olduğunu ortaya koydu. Meyve, sebze ve çikolata yemek bu riski düşürüyor.
Düşük yapan 600 ve hamileliği 12. haftayı aşan 6 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada, biyolojik ve sosyolojik durum ile yaşam tarzının yarattığı risk faktörleri ve düşük olasılığını göz önünde bulunduran bilim adamları, beden kitle endeksi 18,5’in altında olan kadınların ilk üç ayda düşük riskinin çok daha yüksek olduğunu saptadı.
Araştırmada, ilk üç ayda vitamin kullanan hamile kadınların düşük riskinin yarı yarıya azaldığı da belirlendi.
Sosyolojik açıdan da hamile bekar kadınların evli ya da birlikte yaşayanlara oranla düşük riskinin daha yüksek olduğu, bir kadının hamile kaldıktan sonra başka biriyle birlikteliğinin bu riski daha da artırdığı kaydedildi.
Daha önce düşük yapan kadınların yüksek risk grubunda olduğu da biliniyor.
Bilim adamları, bulgularının doğrulanması için daha geniş araştırmalara gerek olduğuna işaret ettiler.