23 Ocak 2015, Cuma
Engelli olduğu için konservatuvara alınmayan Göktuğ Tolga Demiralp, içindeki tiyatro aşkıyla, ünlü sanatçılardan özel ders aldı. 33 yaşındaki Demiralp, Ankara Devlet Tiyatroları’nda dışarıdan başrol oynayan ilk kişi oldu. Ailesinin kendisini yalnız bırakmadığını söyleyen Demiralp, “Annem her oyunumda ağlıyor.” diyor.
Bir bilgisayar firmasında satış danışması olarak çalışan Gökalp, ilk defa Devlet Tiyatroları’nda 2008-2009 sezonunda ‘Gitar’ adlı oyunda başrol oynamış. Geçen aralık ayında prömiyeri yapılan ‘Nihayet Bitti’ isimli oyunda ikinci başrolüyle seyirci karşısına çıktı. Demiralp, sahneye hafta sonları çıkıyor. Kaza yapınca birtakım şeyleri boş vermeyi tiyatroya sarılarak öğrendiğini ifade eden Demiralp, ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle bu süreci göğüsleyebildiğini anlatıyor. Sahnede başarılı olabilmek için bol bol tiyatro eserleri okuduğunu ve çok çabaladığını vurgulayan Demiralp, amacını şöyle özetliyor: “Çocukluğumda oyunlarını izlediğim tiyatro sanatçıları destek oldular, yol gösterdiler. Bir engellinin dışarıdan gelip, DT’de başrolü bırakın herhangi bir rolde oynamışlığı yok. Profesyonel değilim ama bu işi bir engellinin de profesyonelce yapılabileceğini göstermeye çabalıyorum. Sağ olsun DT’dekiler güvendikleri için destek oluyor. Onların yüzlerini kara çıkarmamaya gayret ediyorum. Elimden geldiğince özverili çalışıyorum.”