Maydonoz Suyu İle Arındırıcı kür
Maydanoz kürü, karaciğer metabolizmasında glutathione-S-transferaz (GST) enzimlerinin üretimini büyük oranda artırıcı özelliğe sahiptir. Bu enzimin en önemli özelliği, besinler üzerinden ve solunum yoluyla aldığımız zararlı kimyasalları ve de vücudumuzda oluşan zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürmeleridir.
Maydanoz kürü, karaciğeri arındırarak karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Karaciğer hücrelerinin (hepatozit) diğer organlarımızdaki hücrelerden en önemli farklarından bir tanesi hücrelerinin çok yönlü ve çok daha fazla aktif çalışmasıdır.
Günün kürüne göre yapacağınız maydanoz kürü hem bir gençleşme iksiri hem de tüm organları ve vücudu yabancı kimyasal maddelerden arındırma kürü’dür. Maydanoz kürü autophagy adı verilen hücre içi yenilemeyi uyaran (stimule eden) mükemmel bir kürdür. Bu kür sayesinde kendinizi daha dinç, daha zinde, daha genç ve daha sağlıklı hissedeceksiniz.
Bu kürün uygulama süresinin üçüncü günü itibariyle, sabahları güne daha zinde ve dinç şekilde başlayacak, daha dinamik olduğunuzu hissedeceksiniz.

Maydonoz İmdadınıza yetişir
Geçirdiğiniz herhangi bir rahatsızlıktan sonra kendinizi hâlâ yorgun hissediyorsanız, maydanoz kürü bu konuda imdadınıza yetişecektir.
Maydanoz kürü bazı şikâyetlerde tek başına kullanıldığı taktirde etkin maddelerinden istifade etmek pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle maydanozun etkin maddelerinden yeterli ölçüde faydalanabilmek için başka takviye (destek) bitkilere de ihtiyaç vardır. Bunlardan bazıları limon suyu, tere ve ıspanaktır. Burada, kullanılacak limon suyu, tere veya ıspanağın ölçüsü de çok önemlidir. Yanlış oranlarda kullanılması kürün başarı oranını büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir. Hepatit- B hastalarının zaman zaman yapacakları maydanoz kürü, bağışıklık sistemlerini bu virüse karşı güçlendirir. Maydanoz kürü hepatit-B virüsünün aktive olmasını yani, faaliyete geçmesini büyük ölçüde engelleme özelliğine sahiptir. Maydanozun bazı etkin maddeleri hepatit-B virüsüne karşı antiviral etkilidir. Ancak, gerek Hepatit-B ve gerekse de Hepatit-C’ye karşı lavantanın yerini hiçbir bitki dolduramaz.
Hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir, eğer düşük tehlikesi var ise, hamilelik boyunca maydanozdan tamamen uzak durulmalıdır. Bunun sebebi ise, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır. Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğine de sahiptir.
Mantar şikâyetleriniz varsa veya hekiminiz bundan dolayı da size mantar ilacı vermiş ise, bu süre zarfında maydanoz tüketimine ağırlık veriniz. Mantar tedavisine paralel olarak öğünlerinizde tüketeceğiniz taze maydanoz, mükemmel bir yardımcı tedavi imkânı sağlamış olacaktır. Çünkü, maydanozda en az sekiz tane mantar hastalıklarına karşı biyolojik aktiflik gösteren, mantar yok edici etkin maddeler bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri oxypeucedanin, p-cymene ve psoralen ’dir