Diyelim yumurta pişireceksiniz fakat bunu yaparken içten dışa pişmesini istiyorsunuz. Neden böyle bir şey istiyorsunuz bilemiyoruz fakat eğer illa yapacağım diyorsanız size bu işi nasıl yapacağınızı göstereceğiz.
Bilim adına!
Yumurtayı önce bir fenerle aydınlatın
Ne kadar parlak olduğunu görüyor musunuz? Yumurtaların içi aslında biraz şeffaf olduğundan ışığı geçirirler. Eğer bu GIF'teki gibiyse yumurtanız o zaman doğru yoldasınız demektir.
Yumurtayı selobant ile bağlayın
Yumurtanızı mumya gibi bağlayın. Merak etmeyin, işe yarayacak.
Yumurtayı bir tül çorabın içine koyun
Yumurtayı tül çorabın ortasına koyun. Diğer kısımlarını bağlayın fakat çıkartmanız gerektiğinde çok sıkı olmasın.
Tül çorapla yumurtayı çevirin
Şimdi tekrar ışıkla bakın, ışığın içinden geçmediğini göreceksiniz
Yumurtayı pişirin
Yumurtayı çorabın içinden çıkartıp öyle pişirin. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. 10 Dakika sonra tencereden indirip 5 dakika bekletin, sonra buzlu bir suyun içine koyun.
Farkı Farkedene Afiyet Olsun
Buzlu sudan yumurtayı çıkartın, selobantı ayıklayın, yumurtanızın kabuğunu kaldırın ve yaptığınız bu garip yumurtanın tadını çıkartın.