Malzemeler:
6 tane tavuğun but kısmı
3 kase kadar un
5 tane orta boy patates
4 tane soğan
3 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
2 yemek kaşığı kadar salça
2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 tutam kadar karabiber
Nişasta
Sıvı yağ
Tavuklu Göbete Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Butları sıcak suda haşlıyoruz. Hamuru hazırlamak için un, yoğurt ve tuz ekleyip hafif hafif su dökerek yoğurmaya başlıyoruz. Soğanlarıpiyaz olacak biçimde doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurulur. Patatesleri halka halka doğrayıp soğanların üzerine salça ile eklenir. Sonra patateslerin üzerine karabiber ve tamamının üzerine çıkacak kadar su dökülür pişmeye bırakılır. Hazırlanan hamuru 2 parçaya böldükten sonra bezeler açılıp aralarıyağlanarak üst üste dizilir. Yemeğimizi pişireceğimiz tepsiyi margarin ile yağladıktan sonra tepsiye yerleştirilir. Hazır olan ilk kat dolapta soğumaya bırakılır. Hamurun diğer yarısına da aynı işlemler uygulandıktan sonra soğumakta olan hamur dolaptan çıkarılır ve üzerine tavuklar konulup hazırlanan 2. Katla üzeri kapatılır ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine salçalı su ve tereyağı gezdirin.