Malzemeler:


  • 1 adet havuç,

  • 1 adet patates,
  • 1 parça taze zencefil,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 1 su bardağı et suyu ya da su,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Maydanoz.


Zencefilli Grip Çorbası Yapılışı


Havucu, patatesi, soyalım ve rendeleyelim.
Zencefili rendeleyelim.
Maydanozu iri iri doğrayalım.
Tencereye az sıvı yağ döküp, havucu, patatesi soteleyelim.
Terbiyesi için; başka bir tencereye unu, tereyağını koyalım ve kavuralım.
İçine soğuk su ilave edelim ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak, topaklanmasını önleyelim.
Daha sonra hazırladığımız patatesli, havuçlu karışımı içine dökelim.
Üzerine tuzunu, sıcak suyunu ilave edelim.
Son olarak rendelenmiş taze zencefili ilave edelim ve zencefilli grip çorbası‘nın üzerine maydanoz serpelim.

Zencefilli grip çorbası servise hazır. Afiyet olsun.