Malzemeleri
Yarım kg şekersiz kestane püresi
1 tavuk kalça but
1 soğan
2~3 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kestane unu
3~4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Tavuk etini ekleyip her iki tarafını kızartın. üzerine defne yaprağı ve 4 su bardağı sıcak su ekleyip tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin.
Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Bir yemek kaşığı unu ilave edin. 4 su bardağı tavuk suyunu da ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.
Kestane püresini ekleyip 4-5 dakika pişirin. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapın.
Tavuk etli kestane çorbası artık hazır, afiyet olsun.