Hafta sonu kahvaltı sofralarının, beş çaylarının vazgeçilmez lezzetidir, yumurtalı ekmek. Hem çok pratik hem de çok lezzetlidir…
Farklı yörelerde cici papa, ekmek balığı gibi farklı isimlerle anılsa da en sık kullanılan adı yumurtalı ekmektir. Adından da anlaşıldığı gibi ana malzemeleri yumurta ve ekmektir. Eklenecek farklı lezzetlerle yumurtalı ekmek tarifleri de çeşitlendirilebilir.
Çıtır çıtır, nar gibi kızarmış yumurtalı ekmek yemek istiyorsanız ekmeğinizin bayat olmasında fayda var. Yumuşak ekmek çok fazla yumurta çektiği için içi ıslak ıslak kalır. Yine ekmeğin yumuşaklığından kaynaklı olarak yağı da fazla çeker. Bu da pek tercih edilmez…
Fransız tostu olarak da anılan yumurtalı ekmek tariflerine birkaç örnek verelim şimdi.