Yağsız Yumurtalı Ekmek
Malzemeler:
Dilimlenmiş 1 adet ekmek (yaklaşık 10-12 dilim),
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
Tuz,
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri.
Yapılışı:
Yumurtalar az tuz ilavesiyle çırpılıp sütü eklenir. Ekmek dilimleri sosun içine arkalı önlü batırılıp çıkarılır ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Yumurtalı ekmeğin yanına sevdiğiniz peynir, biraz söğüş domates, salatalık, biber ve taze demlenmiş çay olsa…
Afiyet olsun!.. Pazar kahvaltılarımda vaz gecemediğim :) :) :)