BURSA İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa talısı, pideli kebap, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarak da bilinen cennet künkü, höşmerim ve kestane şekeri Bursa ile anılan tatların başında gelir.
BURSA İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa talısı, pideli kebap, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarak da bilinen cennet künkü, höşmerim ve kestane şekeri Bursa ile anılan tatların başında gelir.
ÇANAKKALE'nin yoğurt çorbası, sütlü çorba, kuru bamyası, kuzu kapaması, oğlak çevirmesi, terbiyeli köftesi, bakla keşkeği, kaçamağı, şelamesi bir başkadır.
ÇANKIRI'nın en çok ilgi gören tatları; tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullamadır.
ÇORUM Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından da oldukça zengindir. İlin özgün yemekleri arasında mayalı, yanıç, cızlak, kömbe, oğmaç, hingal, haşhaşlı çörek, borhani, helise, çullama, madımak sayılabilir.
DENİZLİ Kedi börülcesi çorbası, mercimek çorbası, domates çorbası, kuru börülce çorbası, tarhana çorbası, ovmaç çorbası yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları ise tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, tandır, kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen "yat geber ekmeği"dir.
DİYARBAKIR kaburga dolması ve tarçınlı irmik helvası ile damakları şenlendirir.
DÜZCE'nin yöresel yemekleri; Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, halujdur.
EDİRNE Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası, deva-i misk, Edirne'nin özgün yemek ve tatlılarının başlıcalarıdır. Ayrıca ısırgan yemeği, borani, değişik türde bir peynir tatlısı olan belmuş, mısır unundan imal edilen kaçamak, süte peynir eklenmesiyle yapılan akçakatık ve hardaliye de özgün beslenme öğeleri arasında yeralır. Tabi ki Edirne denince akla ilk ciğer tava gelir.
ELAZIĞ yemekleri denince akla ayranlı çorba, kurutlu çorba, dilim dolma, kofik dolma, patila, peynirli ekmek, sırın, ufalama, gömbe, kellecoş, kuzu tandır, süslü fidoş, keşkek, mukaşşerli bulgur pilavı, eşkili köfte ve gındik köfte gelir.
ERZİNCAN Ekşili çorba, kete, pestil, tulum peyniri ve yaprak döner denince akla Erzincan gelir.
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)