Yaz akşamlarının güzelliğinin tadını sivrisinekler bazen kâbusa çeviriyorlar. Bu kan emicilerle baş etmek çok güç. Genellikle nemli ve serin ortamları severler. Bahçelerimize diktiğimiz onca güzel çiçek ve ağaçlar sulandıkça, sivrisineklerin yaşam alanı haline geliyorlar. Üstelik emdikleri kanlarla çeşitli hastalıklar bulaştırıyorlar.(sıtma, sarı humma, fil hastalığı gibi)
Odamıza giren 1 tane sivrisinek uykumuzu sabote ediyor. Kulağımızın etrafında vızıldadıkça uyumak ne mümkün.
Uzmanlar: “Sivrisinekler, genellikle geceleri vücut ısısına ve gece uyurken çıkan karbondioksite gelir. Bu nedenle erkek sivrisinekler ısırmaz, dişi sivrisinekler kan depolar. Anofel denilen hastalık da bulaştıran bu sivrisinekler. Ufak tüyolarla sivrinsek saldırılarına maruz kalmadan güzel yaz akşamlarının tadını çıkarabilirsiniz.” diyorlar.
Rahmetli halamı ısıran sivrisinek hemen ölüyordu, herhalde onun kanında bulunan bir maddeden olsa gerek. Yaz günlerinde giydiğimiz koyu renkli giyecekler sivrisinekler için bir barınak teşkil ediyor, açık renkli kıyafetler giyemeye çalışmak gerek.
Yaz aylarında sık terleme olduğundan sivrisinekler de nemli yerleri tercih ettiklerinden her gün duş almak gerekir.
Evde kullanılan sivrisinek ilaçlarını tercih etmiyorum. Sağlığımız açısından sakıncalı. Mümkün olduğunca bitkisel(organik) kaynaklı maddelerden elde edilen karışımları tercih ediyorum.
Arkadaşım yeşil limon üzerine batırılan kuru karanfilleri, camların etrafına dizerek sivrisineklerle mücadele ettiğini belirtti. Denemekte yarar var. Ayrıca:
Çay ağacı yağı, okaliptüs ve nane yağı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı birkaç saniye içinde alacaktır ve o bölgeyi hızlı bir şekilde onaracaktır. Saf vanilya da sineklerden korunma olarak kullanılabilecek yöntemlerden birisi.
Evinizin cam kenarlarına fesleğen ve lavanta saksıları yerleştirmenizi öneririm. Fesleğen ve lavantanın sivrisinekleri kovucu doğal etkisi vardır.