Mezgitli Pilav
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı limon suyu
1.5 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Adet defne yaprağı
2 Adet iri mezgit filetosu
2 Adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
2 Adet közlenmiş çarliston biber
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
- Pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletip, süzün.
- Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
- Pirinçleri yağda 2-3 dakika kavurun.
- 1.5 su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı limon suyunu ilave edin.
- Pilavı pişmeye bırakın.
- Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağı ayrı bir tavada kızdırın ve defne yapraklarını atın.
- Ardından mezgit filetolarını kuşbaşı doğrayıp yağda kızartıp, tavadan alın.
- Aynı tavada ince doğranmış, közlenmiş kırmızı biber ve çarliston biberi atıp soteleyin.
- Biberleri de tavadan alın.
- Bu malzemelerin hepsini pilavın pişmesine yakın tencereye ilave edin.
- Pilav pişince 10 dakika daha demlendirip, sıcak olarak servis yapın.