Mezgitli Pilav

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı limon suyu
1.5 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Adet defne yaprağı
2 Adet iri mezgit filetosu
2 Adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
2 Adet közlenmiş çarliston biber
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletip, süzün.
  • Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
  • Pirinçleri yağda 2-3 dakika kavurun.
  • 1.5 su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı limon suyunu ilave edin.
  • Pilavı pişmeye bırakın.
  • Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağı ayrı bir tavada kızdırın ve defne yapraklarını atın.
  • Ardından mezgit filetolarını kuşbaşı doğrayıp yağda kızartıp, tavadan alın.
  • Aynı tavada ince doğranmış, közlenmiş kırmızı biber ve çarliston biberi atıp soteleyin.
  • Biberleri de tavadan alın.
  • Bu malzemelerin hepsini pilavın pişmesine yakın tencereye ilave edin.
  • Pilav pişince 10 dakika daha demlendirip, sıcak olarak servis yapın.