Mevlana Pilavı
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar
Hazırlanışı
- Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin.
- Nohutu akşamdan ıslatın.
- Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın.
- Kestaneleri bir tencereye aktarın.
- Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın.
- Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün.
- Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin.
- Yağdan çıkarıp bekletin.
- Aynı yağda soğanı pembeleştirin.
- Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun.
- Pirinci birkaç kez yıkayın.
- Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın.
- Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
- Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin.
- Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın.
- Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın.
- Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin.
- Suyu çekince ateşten alın.
- Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın.