Mevlana Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk
2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı


  • Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin.
  • Nohutu akşamdan ıslatın.
  • Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın.
  • Kestaneleri bir tencereye aktarın.
  • Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın.
  • Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün.
  • Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin.
  • Yağdan çıkarıp bekletin.
  • Aynı yağda soğanı pembeleştirin.
  • Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun.
  • Pirinci birkaç kez yıkayın.
  • Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın.
  • Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
  • Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin.
  • Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın.
  • Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın.
  • Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin.
  • Suyu çekince ateşten alın.
  • Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın.