DÜNYAYA GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM İNSANLARDA VE HALİ HAZIRDA YAŞAMAKTA OLAN 7 MİLYAR İNSANIN 100 TRİLYON HÜCRESİNDE HER SANİYE GERÇEKLEŞEN OLAĞANÜSTÜ KOMPLEKSLİKTE, MÜKEMMEL BİR SİSTEM VE ORGANİZASYON DAHİLİNDE VE BİZİM HİÇ MÜDAHALEMİZ OLMADAN, YAŞAMAMIZIN DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN GERÇEKLEŞEN İŞLEMLER
Beyin: Beyinde saniyede 10 üzeri 16 işlem gerçekleşir. Tek bir sinir hücresi aynı anda bir saniyede 200.000' den fazla bilgiyi nakleder. Beyinde sayıları 100 milyar civarında olan sinir hücreleri bulunur ve bu hücreler arası iletişim 100 trilyon bağlantı ile gerçekleşir. Her sinir hücresi saniyede 300 akımı iletir. Her sinir hücresi kendi üzerine düşen görevi 1 mili saniyede (saniyenin binde birinde) yerine getirir.

Beyin her saniye dışarıdan ve vücudun içinden gelen 750 milyon uyarıyla ilgilenir. İki beyin yarım küresi arasında ise saniyede 4 milyar bilgi alışverişi yapılır. Bütün bu işlemler dünyada 7 milyar insanın beynindeki 100 milyar sinir hücresinin her birinde her saniye gerçekleşir.

Nefes Alma: Nefes almak için her saniye beyin sapında mercimek büyüklüğündeki bir bölgede planlama yapılır. Birinci grup hücreler hava çekmek için emir verirler. İkinci grup hücreler birinci gruptakilerin faaliyetini bir sinyalle durdurarak solunum hızını ve gidişatını belirler. Üçüncü grup hücreler yüksek oranda nefes alıp vermek gerektiğinde devreye girerler ve karın kaslarına sinyal göndererek solunuma katılmaları sağlanır.

Her nefes alındığında akciğerler üzerindeki 300 milyondan fazla kesecik açılıp kapanarak havayı vücudun içine alırlar. Her 3 saniyede bir nefes alan 7 milyar insanın tümünün vücudunda bu hücreler ve kesecikler istinasız görevi mükemmel olarak yerine getirir.

Hormon: Vücutta tek saniyede binlerce hormon belli hücrelere haber gönderir. Her bir hormon hücrelere haber göndererek vücudun ihtiyacı olan salgıları oluşturur. Bunun için uygun olan miktarı belirler, zamanlamasını, salgı süresini ayarlar. Dünyadaki 7 milyar insanın tümünün vücudunda binlerce hormon mili saniyeler içinde aynı işlemleri her saniye gerçekleştirir.

Protein: Vücutta üreme ve kan hücreleri hariç bütün hücreler her saniye yaklaşık olarak 2000 protein üretir. 7 milyar insanın her birinde bu işlem gerçekleşir. Yetişkin bir insanın vücudunda bulunan 100 trilyon hücre her saat yaklaşık olarak 150.000.000.000.000.000.000 (150 kentyilyon) amino asiti organize ederek protein zincirleri oluşturur. Bir ribozom protein zincirine saniyede 20 amino asit ekleyebilir. Dünya üzerindeki 7 milyar insanın her birinin 100 trilyon hücresinde oldukça kapsamlı protein sentezi her saniye gerçekleşir.

Her hücre bölünmesinde 3 milyar harften oluşan 1 milyon ansiklopedi sayfasına eşdeğer ve 1000 ciltlik bir kütüphane olan DNA kopyalanır. Dünyadaki tüm insanların hücrelerinde bu muhteşem bölünme işlemi her saniye mükemmel bir dizayn içinde gerçekleşir.

- İnsan vücudunda bir kanama olduğunda kanda ve dokularda pıhtılaşmanın meydana gelmesini sağlayan bir arada çalışan 40' dan fazla madde mükemmel bir şekilde ve olağan üstü bir hızda hareket ederek kanın pıhtılaşması işlemini başlatır. Sinirlerin beyne, tahribatın sınırları ve bulunduğu nokta hakkında bilgi göndermesinin ardından 50 mili saniye içinde pıhtılaşma işlemi başlar. Bu mükemmel olay dünyadaki 7 milyar insanın vücutlarında bir kanama meydana geldiğinde saniyeler içinde kusursuz olarak çalışır.

-Siz bu cümleyi okuyup bitirinceye kadar gözünüzde yaklaşık yüz milyar işlem yapıldı. Saatte 500 km hızla beyne mesaj ileten 600 bin sinirle beyne bağlı olan göz aynı anda 1.5 milyar mesaj alıp bunları düzenler ve beyne gönderir. Ve bütün bu işlemler dünyadaki, 7 milyar insanın gözündeki her sinir hücresinde her saniye mükemmel bir şekilde gerçekleşir.

-Bir bardağı kaldırırken kaslar yaklaşık 10 üzeri 20 enerji molekülü (ATP) harcarlar. Bundan çok daha fazlasını üretirler. Her saniye 7 milyar insanın vücudundaki 100 trilyon hücrenin her birinde 10 milyon enerji molekülü (ATP) hiç durmaksızın üretilir.


-Karaciğerinizin tek hücresinde 500 farklı kimyasal işlem gerçekleştirilir. Bağırsaklardan karaciğere gelen zararlı bakteriler özel hücreler tarafından 0.001 saniyeden kısa bir sürede sindirilir ve etkisiz hale getirilir. Dünyadaki 7 milyar insanın tamamının karaciğerinin her hücresi bu 500 farklı görevi bilir ve her saniye kusursuzca yapar.

-Hiç aklınıza gelmiş miydi? Siz bir müzik parçasını yada bir konuşmayı dinlerken büyük bir mucize gerçekleşiyor. Havada yayılan ses titreşimleri saniyede 350 kilometrelik bir hızla kulağınıza ulaşıyor. Ve on ana kadar sadece birer fiziksel hareket olan titreşimler kulağımızda gerçekleşen inanılma derecede karışık işlemler sayesinde ses' e dönüşüyor. Bütün bu karmaşık işlemler dünyadaki 7 milyar insanın her birinde saniyeler içinde mükemmel bir şekilde gerçekleşmektedir.

-İnsan vücudunda 10 milyar kılcal damar bulunur. Bu damarlardan her saniye geçen alyuvarlar taşıdıkları oksijeni hücrelere taşır ve karbondioksiti alıp kalbe doğru hareket eder. Bir alyuvar kılcal damarlarda ortalama 1 ile 3 saniye kalır ve sonra kalbe doğru hareket eder. Bu sürede dokulara besin verip artık maddeleri de toplar. Dünyada 7 milyar insan her nefes aldığında bu dağıtım kusursuz ve mükemmel olarak her saniye gerçekleşir.

-Vücudumuzda adeta bir kimyager çalışan pankreasın ağzımız aldığımız besinlerin özellikle de şekerin kimyasal analizi yaparak her birinin çeşitini ve miktarı tespit edip, bu analizlere göre çeşitli hormonları ve sindirim salgılarını üretmesi saniyeden daha kısa bir zaman diliminde meydana gelir. Ve bu mükemmel sistem dünyadaki 7 milyar insanın bütün pankreas hücrelerinde saniyeler içinde mükemmel şekilde gerçekleşmektedir.

-Dilde toplam 10.000 civarında tat tomurcuğu vardır. Her tat tomurcuğunda 50 ile 100 arasında değişen tat hücreleri vardır. Besinlerin kokusunun alınmasıyla tükürük bezleri sıvı salgılamaya başlar ve dil tat almaya hazır hale gelir. Tat hücreleri algıladıkları tadı (acı ve ya tatlı vs.) hemen elektrik sinyallerine dönüştürüp beyne iletir. Beyinde de bu elektrik sinyalleri tekrar yorumlanarak yediğimiz besinin tadının beyinde oluşması sağlanır. Sonuç olarak dünyada yaşayan 7 milyar insanın dilinin üzerine konan bir şeyin tadını algılaması 0-2-0,5 saniye sürmektedir.

-Siz bu yazıyı okurken beyninizdeki milyarlarca hücre bir taraftan okuduğunu anlamaya çalışıyor, bir taraftan kaslarınız duruşunu kontrol ediyor, bir taraftan nefes alışınızı kontrol ediyor. Beyin hücreleri protein üretiminden, alyuvarların hücrelere oksijen taşımasından, gözünüze çarpan görüntüler, kulağınıza gelen sesler, midenizdeki, karaciğerinizdeki hareketler , kolunuzu sıkan kol saati vs... her şey den haberdar olarak her birine her saniye cevap vererek her birini denetleyerek görevlerini her saniye kusursuzca yerine getiriyor.

Vücuttaki bu mükemmel sistem dünyada gelmiş geçmiş tüm insanlar da hali hazırda yaşamakta olan 7 milyar insanın bütün hücrelerinde her saniye kusursuz ve eksiksiz olarak mükemmel bir sistem ve organizasyon dahilinde gerçekleşmektedir hem de sizin hiç bir müdahaleniz olmadan.